jag har ju glömt att berätta…

För ganska exakt en måndad sedan satt Freja och pysslade vid köksbordet. Den kära mamman satt vid datorn och pysslade med sitt och pratade med unga dottern om ditt och datt. Trevligt var det minsann.

img_1710.jpg
Hon gjorde ett fint paket till pappan.

Pappan stod och lagade mat och blev först väldigt glad över sitt fina paket. Glädjen fick ett ganska snabbt slut då han insåg att paketet var pyntat med unga dotterns lockar…

Hon ville göra ett lurvigt paket och vad kan vara lurvigare än de ljuva lockarna på unga dotterns huvud.

Mamman hör ropen från köket och rusar dit. Hon bannar unga dottern och tar henne direkt till badrummet för en dusch. I badkaret faller lockarna till botten på karet. Mammans tårar blandar sig med badvattnet…dotterns fina lockar…Mamman ser framför sig hur alla julbilder på dottern ser ut som om hon fått rävskabb.

img_1714.jpg
Det uppsamlade bevismaterialet (de torra lockarna från paketet, de blöta från duschen).

Mamman samlar sig och inser att turligt nog hade dottern en tofs mitt på huvudet när hon klippte och frisyren skulle kunna platsa i ett modemagasin från 1986.

img_1718.jpg
Freja med 80-talsfrilla

Detta är nu en månad sedan. Unga dottern har haft sax-förbud under den här tiden och hennes ånger är stor. Hon tycker att det är väldigt pinsamt när mamman och pappan berättar vad hon gjort. Mamman och pappan har låtit episoden gå från en trist händelse till en rolig anekdot – detta kommer unga dottern få leva med resten av sitt liv 😉

Lämna en kommentar