Jodå, jag kör fortfarande schampofritt!

har_nov_08.jpg

För ett drygt år sedan skippade jag schampo helt och gick över till att tvätta håret med balsam. Under min första schampofria tid bloggade jag flitigt om mina framsteg. Nu, ett år senare, har jag fått rutin på mitt hårfixande och utvecklingen är inte lika visuell längre. Men håret är fortfarande fantastiskt lockigt och mycket mindre ”frissigt” och flygigt.

Många tycker att det verkar vara krångligt att sluta med schampo men jag tycker snarare att jag har mindre jobb med mitt hår nu, jag har sällan ”dåliga hårdagar” utan håret håller en mycket jämnare kvalitet och dagsform. Visst måste jag tänka på vad jag stoppar i mitt hår och visst måste jag ibland göra inpackningar och skölja med äppelcidervinäger, men om man jämför med tiden jag stod och försökte få rätt på mitt sulfatskadade burr innan så vinner schampofritt med hästlängder.

3 kommentarer till “Jodå, jag kör fortfarande schampofritt!”

 1. Linda skriver:

  Fick en utmaning idag…. och tänkte efter vilka som har bloggar och som skulle va kuliga att läsa om.

  Så här skickar jag en till dej!!

  Och hoppas att du och la familja mår bra nere i skånelandet. Har följt ditt hår-hokuspokus, ser ju supersnyggt ut! Är grymt avis på dina lockar… Har en böj i självfall – MAX…

  Må så gott – Linda

 2. emma skriver:

  Hej!
  Har många gånger hört detta med att sluta med schampoo och bara andvända balsam.
  Jag har rakt platt hår som blir fett snabbt, framförallt av balsam.
  Tror du denna metoden skulle gå ändå på mig eller funkar det bara om man ha lockigt hår? För vem vet, det kanske är kombinationen av schampoo och balsam som gör håret fett :S

 3. lisa skriver:

  @emma: Om ditt hår lätt blir fett av balsam så tror jag inte att en renodlad balsammetod är något för dig. Gå gärna in på lockig.se och läs på deras forum. Det är många rakhåriga som använder sig av olika modifierade metoder och jag vet att det finns en egen rakhårigavdelning på forumet.
  Lycka till!
  /Lisa

Lämna en kommentar